اغلب ما از یک شامپو که دلخواه ماست، استفاده می کنیم. شامپوی مورد علاقه ما بوی خوبی داشته، موجب نرمی آن شده و موهایمان را درخشان می کند. با این حال اکثریتمان از محتویات و مواد تشکیل دهنده شامپوی دلخواه خود اطلاعی نداشته و خواندن مواد تشکیل دهنده آن که در پشت بسته شامپو وجود دارد، به مانند یاد گرفتن یک زبان خارجی برای ماست.

به عنوان مثال ماده شیمیایی دایمتی (dimethicone) که در بسیاری از شامپوها وجود داشته و موجب درخشان شدن موها و آسان شانه کردن آنها می شود، طبق تحقیقات صورت گرفته اخیر توسط دولت کانادا، جز مواد سمی معرفی شده که احتمال ایجاد آسیب بر موها را دارد.

به علاوه هنوز درباره آثار استفاده از موادی مانند سدیم لوریل سولفات (sodium lauryl sulfate یا SLS) و سدیم لورت سولفات (sodium laureth sulfate یا SLES) شبهات حل نشده ای وجود دارد.

با استفاده از تحقیقاتی که اخیرا توسط دانشمندان حوزه سلامت انجام شده است، استفاده از مواد شیمیایی زیر در شامپوها آثار زیانباری را برای موها به دنبال خواهد داشت. در ادامه به بررسی هر یک از این مواد شیمیایی می پردازیم.

آمونیوم لوریل سولفات (Ammonium lauryl sulfate) و سدیم لورت سولفات (sodium laureth sulfate): به دنبال شامپویی باشید که حاوی این دو ماده نباشند، چرا که این دو ماده جز شوینده های مضر محسوب می شوند.

سدیم لوریل سولفات (Sodium Lauryl Sulfate): سدیم لوریم سولفات یکی دیگر از شوینده مضر است که در بسیاری از شامپوها وجود داشته و علت کف بسیاری که در تبلیغ های تلویزیونی از شامپوها می بینیم همین ماده است.

چیزی که شما از آن آگاه نیستید اینست که با در معرض قرار دادن موهایتان با این ماده شیمیایی، در حقیقت موجب آسیب شدید آن در آینده و از بین بردن روغن هایی طبیعی که موهایتان برای سالم ماندن به آن نیاز دارد می شود. همچنین این ماده شیمیایی موجب از بین رفتن پروتئین ها شده و از رشد طبیعی موها جلوگیری می کند. محصولات دارای SLS دارای قدرت شستشویی هستند که در آنها مبالغه شده، در حالی که موجب آسیب زدن به موها می شوند.

سدیم کلراید (Sodium Chloride): سدیم کلراید به عنوان پر پشت کننده مو در شامپوها و حالت دهنده های مو مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده شیمیایی علاوه بر تقویت ریزش مو، موجب خشک شدن موها و ایجاد خارش در کف سر می گردد. همچنین افرادی که تحت درمان های کراتینی هستند می بایست حتما از این ماده دوری کنند، چرا که تاثیرات درمان را خیلی سریع از بین می برد.

پلی اتیلن گلیکول (Polyethelyne Glycol): این ماده که از آن با نام های PEG، پلی اتیلین یا پلی اکسی اتیلن (Polyoxyethelyne) نیز یاد می شود، در بعضی از شامپو ها به عنوان ماده کمک کننده در پر پشت شدن موها استفاده می گردد. این ماده موجب ریزش موها شده و رطوبت طبیعی مو را می زداید.

دایتانولامین (Diethanolamine یا DEA) و تریتانولامین (Triethanolamine یا TEA): محصولات دارای DEA یا TEA موجب سوزش در پوست سر و واکنش های آلرژیک بدی می گردند. همچنین شامپوهای دارای این مواد، تمام مواد مفید بر روی مو مانند کراتین را از بین برده و باعث خشک و شکننده شدن موها می گردند.

پارابن (Paraben): از پارابن ها برای افزایش ماندگاری شامپوها و سایر محصولات مرتبط با مو استفاده می شود. پارابن هایی مانند متیل پارابن (methylparaben) و پروپیل پارابن (propylparaben) به خاطر ماهیت سمی خود شناخته شده هستند. پاربن ها علاوه بر ایجاد خارش در پوست سر، به سلامت موها نیز آسیب وارد می کنند. این مواد شیمیایی همچنین موجب تغییرات هورمونی شده و ریزش مو را افزایش می دهند.

فرمالدئید (Formaldehyde): استفاده بیش از حد مجاز از فرمالدئید در شامپوها موجب ریزش مو می گردد.

الکل: تقریبا تمام محصولات مراقبت از مو حاوی فرمی از الکل می باشند که غلظت بیش از حد مجاز آن، موجب خشک شدن غیر طبیعی موها می شود. از شامپوهایی که الکل به عنوان یکی از چهار ماده اصلی آن نام برده می شود، دوری کنید چرا که به احتمال فراوان میزان الکل در آنها بالاتر از حد مجاز است.

عطر های مصنوعی: این عطرهای مصنوعی شامل ترکیب پیچیده ای انواع مواد شیمیایی هستند. در بعضی از آنها ۳۰۰۰ ماده شیمیایی به کار رفته است. بسیاری از رایحه های مصنوعی موجب ایجاد خارش در پوست سر می گردند.

رنگ های مصنوعی: رنگ های مصنوعی به صورت گسترده ای و با هدف افزایش جذابیت محصول در محصولات مراقبت از مو استفاده می شود. نام این مواد شیمیایی اغلب به همراه عباراتی شامل FD&C، D&C و یک عدد بر روی شامپوها نوشته می شوند. رنگ دانه های موجود در این مواد شیمیایی بعضا موحب حساسیت در پوست و خارش در آن می گردند.

پروپیلن گلیکول (Propylene Glycol): این ماده که شاید نام آن را در ضد یخ های اتوموبیل شنده باشید، در شامپو ها و دیگر محصولات بهداشتی نیز با هدف جلوگیری از یخ زدن در هنگام حمل و نقل آنها استفاده می شود. این ماده موجب خارش پوست سر، واکنش های آلرژیک و همینطور تغییر در ساختار پوست می گردد.

لانولین، روغن ها و مواد نفتی: این مواد به صورت گسترده ای در روغن ها و پماد ها استفاده شده و هیچ گونه منفعتی برای آب رسانی بهتر به مو ندارد. این مواد در حقیقت موجب کاهش تراکم موها شده و از تولید چربی طبیعی بر روی پوست سر جلوگیری می کند.

دایمتی (Dimethicone): دایمتی یک ماده پلیمریست و از ترکیب سیلی با دو گروه از متیل ها ساخته می شود. این ماده معمولا به عنوان پوشاننده سطوح در محصولات مراقبت از مو استفاده شده تا با به دام انداختن رطوبت موجب بهتر به نظر رسیدن موها شود.

ایمن بودن این محصول مورد شک می باشد، چرا که بسیاری از استفاده کنندگان از محصولات دارای این ماده اعلام کرده اند که پوست سر آنها دچار خارش و عارضه های شدیدی شده است.

بسیاری از افراد نیز گزارش هایی از ایجاد آکنه بر اثر استفاده از این ماده پلیمری را اعلام کرده اند. دایمتی به واسطه مسدود کردن منافذ، موجب به دام افتادن چربی و باکتری ها می شود و همینطور از تنفس سلول های پوستی جلوگیری می کند. این مسئله طبیعتا موجب ایجاد آکنه و خارش های شدید در پوست سر می گردد.

از چه شامپوهایی استفاده کنیم؟

۱٫ به دنبال شامپوهایی بگردید که عاری از آمونیوم لوریل سولفات، سدیم لوریل سولفات و سدیم لورت سولفات باشد.

۲٫ به دنبال شامپوهایی بگردید که حاوی مقداری از دیگر شوینده ها مانند سدیم لوریل سولفوکسیتات و سدیم لوریل سولفوکسینات باشند. این گونه شامپوها شاید دارای کف کمتری باشند، اما موجب تمیز شدن بهتر موها شده، بدون اینکه آسیبی به آن وارد کنند.

۳٫ از حالت دهنده هایی استفاده کنید که حاوی دایمتی نباشند.

۴٫ یکی از بهترین گزینه ها در انتخاب حالت دهنده، آنهایی هستند که حاوی ماده ۱۸-MEA هستند. این ماده یکی ازچربی هاییست که بر روی موها به صورت طبیعی وجود دارد. این گونه حالت دهنده ها به خاطر مطابقت بهتر با مواد موجود بر روی مو، تاثیرات منفی بسیار کمی دارند.

 

 

آدرس:زاهدان-امیرالمومنین 19روبروی ساختمان دی 
شماره های تماس:
 
 تلفن:054214587
 موبایل:09305641258

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ماده ,موجب ,استفاده ,مواد ,موها ,سدیم ,مواد شیمیایی ,سدیم لوریل ,سولفات sodium ,ماده شیمیایی ,لوریل سولفات ,سدیم لوریل سولفات ,سولفات sodium laureth ,sodium laureth sulfate ,دنبال شامپوهایی بگردید
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بيماريهاي خون کلبه کیاوش بهترین دستگاه لاغری أَیْنَ الْأَنْجُمُ الزّاهِرَةُ...؟ سامان خودرو .....امت وسط....... آقای جانبی به نام زن